rope
Counselling is psychosociale hulpverlening gericht op het versterken van krachten en omgaan met klachten. ACTieve counselling, een combinatie van counselling en Acceptance & Commitment Training, is Chiasmo’s specialiteit.

Met ACTieve counselling ontplooi jij de moed om te veranderen wat je kunt veranderen,
de kracht om te accepteren wat je niet kunt veranderen, en de wijsheid om het verschil te zien. Dit betekent dat je 'mindful' werkt aan jouw gemoedsrust en leert ‘ACTieve’ handelen naar wat voor jou belangrijk is. Zo kom jij tot jouw gewenste evenwicht tussen moeten & willen, denken & voelen, dromen & doen, zelf & anderen, werk & privé, inspanning & ontspanning, onthechting & verbondenheid.

ACTieve counselling is effectief bij emotionele klachten en spanningsklachten, zoals stress en burn-out, en vitaliteit- en aanpassingsproblemen in de context van werk en leven. Je behoeden voor pijn en verdriet die bij het leven horen, kunnen we niet; je helpen om van een barrière tegen iets wat je niet wilt, een brug te maken naar wat je wel wilt, kunnen we wel.

Chiasmo is o.a. aangesloten bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counsellors, ABvC, alsook de overkoepelende RBCZ -organisatie en lid van de  Associatie voor ACT- therapeuten, ACBS.
ABvC
ABvC ACBS