Oplaadweek Cyprus, 19 t/m 26 oktober 2018
De Oplaadweek is voor mensen die op professionele wijze zijn opgeleid om mensen te begeleiden (counsellors, psychologen, coaches, psychotherapeuten, agogen, maatschappelijk werkers etc.) en daadwerkelijk ook op dat vlak werkzaam zijn gedurende drie jaar 20 uur per week. Twijfel je of de Oplaadweek voor jou geschikt is, neem dan even contact op.

Doel
Het doel van de Oplaadweek is om jezelf zowel persoonlijk als professioneel en zowel mentaal als fysiek lekker op te laden. Immers, wij mensenwerkers zijn meestal met anderen bezig. Deze week is voor jouzelf. Zodat je daarna vol inspiratie en met hernieuwde energie en nieuwe waardevolle toepassingen weer aan de slag kunt met anderen.

Programma
Als je met de ‘evidence & practice based’ toepassing Acceptance & Commitment Therapie aan de slag wilt en daarvoor ook PE-punten en een certificaat wilt behalen, bestaat het programma uit een verplicht deel van 24 uur. Gedurende vijf dagen krijg je op HBO-niveau les in groepsverband van 8:30 tot 12:30 uur en ’s avonds van 20:00 tot 21:00 uur. Daarnaast is er in de namiddag en avond een vrij programma van in totaal 12 uur voor je eigen persoonlijke spirituele, intuïtieve en creatieve ontwikkeling.

PE punten
Wil je voor PE punten in aanmerking komen, dan vragen wij van je ter voorbereiding het boek ‘Handboek Acceptance en Commitment Therapie’ van Hayes, Strosahl en Wilson te lezen. Tijdens de Oplaadweek zal je een presentatie verzorgen over één van de pijlers van ACT. Maak je geen zorgen, de hele groep zal je hierbij helpen – want iedereen komt aan de beurt. Na de Oplaadweek zal je minstens één casusbeschrijving toezenden waaruit blijkt dat je effectief alle ACT processen hebt ingezet, pus jouw evaluatie hiervan. Een positieve beoordeling van jouw presentatie en jouw casusbeschrijving(en) leidt tot toezending van het certificaat ‘Basisopleiding ACT’. Met de ABvC zijn wij in bespreking over het aantal PE punten dat je hiervoor zal krijgen.

Supervisie
Gedurende de Oplaadweek is het mogelijk twee supervisie-uren te ontvangen – zonder extra kosten. Zowel Wil als Loes zijn erkend ABvC supervisor, dus als je dat wenst kun jij je eventueel benodigde supervisiecertificaten behalen. Maak je wensen hiervoor graag tijdig bekend (liefst via mail), zodat wij daar in ons programma rekening mee kunnen houden.

Intervisie
Mocht daarvoor voldoende belangstelling bestaan, dan is het mogelijk ook een intervisiesessie in te plannen. Ook hiervoor geldt dat we jouw wensen op dit gebied graag tijdig horen.

Betaling
De investering voor de Oplaadweek bedraag € 1350. Dit is inclusief de lessen en het lesmateriaal en vol-pension verblijf in een 3-sterren hotel, direct aan zee gelegen, met eigen zonneweide en strand. Voor iedereen is een eigen kamer voorzien van een één- of tweepersoonsbed beschikbaar. De 10 eerste aanmelders krijgen een kamer met zeezicht. Neem voor specifieke wensen even contact op, er is veel mogelijk! Wij regelen alles, dus ook de transfers, vanaf het moment dat je landt op Larnaca Airport op Cyprus. Het enige dat je nog zelf moet regelen is jouw heen- en terug-vlucht. De gemiddelde prijs hiervoor is € 350. Het loont de moeite om zo vroeg mogelijk te boeken, dan zijn de vliegtickets namelijk het goedkoopst. Kijk ook eens naar mogelijkheden om via Brussel of Frankfurt te reizen, ook dat kan veel schelen! Juist omdat deze week in de herfstvakantie in Nederland valt zal Transavia snel uitverkocht zijn of de prijs is hoger, snel boeken is dus belangrijk. Betalingen voor de Oplaadweek moeten in verband met de reserveringen van het hotel uiterlijk in juni binnen zijn.

Annulering
Kosteloos annuleren is mogelijk tot vier weken na aanmelding. Daarna is annulering mogelijk tegen 80% restitutie en vanaf 1 juli tegen 50%. Vanaf 15 september kan niet meer worden geannuleerd. Wel kan je te allen tijde jouw plekje ruilen met een andere collega. Mocht de Oplaadweek niet door kunnen gaan, bijvoorbeeld wegens ziekte of een calamiteit, dan zal je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht en zal per situatie naar een bevredigende oplossing worden gezocht.

Van dag tot dag
De verwachting is dat we allemaal kunnen aankomen op vrijdag. Je zal met een transfer van het vliegveld Larnaca naar het hotel worden gebracht. Op vrijdagavond (of als dat niet mogelijk is op zaterdagochtend) beginnen we met een warm welkom en een korte introductie van elkaar, het hotel en het eiland. We gaan daarna van start met een ‘creatieve oefening’ om te verhelderen wat jij graag in jouw (virtuele) koffer mee terugneemt. We maken een start met de eerste pijlers van ACT en ronden af met een mindfulness & heartfulness oefening.

Op zondagochtend gaan we aan de hand van een oefening met uitleg kijken hoe we ons verhouden tot ons zelf. Op zondagmiddag houden we ruimte in onze agenda om een zeiltocht te maken (optioneel).

Maandag, dinsdag en woensdag vervolgen we in de ochtenden en de vroege avonden met het ACT-programma. In de middag ben je vrij en kun je lezen, luieren, wandelen, een extra excursie of supervisie volgen en in de namiddag en late avond bieden wij het ‘vrije deel’ van ons programma. Aan jou zelf de keus hoe jij jouw vrije tijd doorbreng! Op dinsdag- of woensdagmiddag proberen we wederom een optionele gezamenlijk excursie in te plannen.

Donderdag is de beurt aan jou en je collega’s om een korte presentatie te geven over één van de aspecten van ACT en in de middag staan een vragenlijst en rollenspellen op het programma. Aan de hand hiervan checken we of je al zelfstandig met ACT aan de slag kunt of welke vorm van extra ondersteuning eventueel nog wenselijk is. Donderdagavond genieten we van een feestavond in Cypriotische stijl.

Vrijdagmorgen kunnen we individueel of in kleine groepjes de laatste puntjes op de i zetten, voordat we afscheid nemen op het vliegveld. Als die dag jouw vliegtuig pas laat vertrekt, kun je desgewenst nog van een extra uitstapje genieten.

Aanmelding
Aanmelden voor de Oplaadweek doe je
hier.

Privacy
Waarschijnlijk net als jij, houden wij ook van onze privacy. Daarom gaan wij vanuit deze waarde en trouwens ook vanuit de Algemene Verordening Gegevensbescherming uiterst bedachtzaam met jouw privégegevens om. Zo zullen jouw gegevens alleen gebruikt worden waarvoor ze nodig zijn en zullen ze door ons nimmer aan derden worden verstrekt, tenzij jij expliciet aangeeft dat te wensen.